Chocolade Cupcake-bakjes met dame blanche pudding

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie. Zet hiervoor een grote pan gevuld met water op het vuur en hang hier een hittebestendige kom of een kleine pan in.
  2. Doe de blokjes chocolade hierin en laat smelten. Laat de chocolade even afkoelen voor je ermee aan het werk gaat, zodat het iets steviger is.
  3. Verdeel dan de chocolade over de cupcakevormpjes. Zorg ervoor dat er een ruime laag op de bodem en de randen zit, anders kan de chocolade snel breken bij het losmaken.
  4. Zet de vormpjes dan in de koelkast en laat minimaal een uur hard worden. Doe ondertussen de kokos in een koekenpan en bak tot de kokos lichtbruin van kleur is. Zet opzij.
  5. Snijd de banaan in plakjes. Stort de pudding uit op een bord.
  6. Haal vervolgens de cupcakevormpjes voorzichtig los van de chocolade. Schep in ieder chocoladebakje een beetje pudding en versier met plakjes banaan en kokosrasp. Dat is nog eens smullen!