Bitterkoekjes met warme abrikozensaus

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Bitterkoekjespudding
  • 1 blik abrikozen op siroop
  • 1 theelepel kaneel
  • Halve sinaasappel
  • Paar bitterkoekjes ter garnering
  • Paar verse abrikozen ter garnering (buiten het seizoen om, kan je ook abrikozen uit blik gebruiken)

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van een halve sinaasappel. Pers een halve sinaasappel uit.
  2. Doe het rasp samen met het sap, de abrikozen uit blik met de helft van de siroop en de kaneel in een pan. Verwarm op laag vuur tot de siroop licht begint te borrelen.
  3. Zet dan het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Stort de bitterkoekjespudding uit op een bord.
  5. Giet de lauwwarme saus er overheen.
  6. Breek de bitterkoekjes in stukjes en snijd de verse abrikozen in partjes. Versier de pudding ermee. Dat wordt genieten!