Verrukkelijke karamelsaus om je chocolade toetje nóg lekkerder te maken

Ingrediënten

  • 1 Mona Luchtige Brownie pudding of Mona Chocolademousse
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 100 ml Campina Slagroom
  • 50 gram Campina Botergoud, in blokjes, op kamertemperatuur
  • Snuf zeezout + wat extra om te garneren

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker en het water in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur. Laat de suiker karamelliseren. Blijf constant roeren met een houten lepel. Houd goed in de gaten wanneer het karamelliseren begint en de saus te donker wordt, want het kan snel aanbranden.
  2. Wanneer de suiker een vloeibare bruine massa is geworden, haal je de pan van het vuur. Voeg dan onmiddellijk de boter toe en blijf roeren tot de boter helemaal gesmolten is. Zet de pan terug op laag vuur en laat het mengsel weer iets warmer worden.
  3. Voeg na ongeveer 1 minuut de slagroom toe. Pas op, dit kan erg gaan bubbelen. Roer daarna met een lepel totdat het mengsel er egaal en romig uit ziet.
  4. Voeg een snuf zeezout naar smaak toe en roer nog even door. Laat een minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  5. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan over de Mona Brownie pudding of Mona Chocolademousse. Versier met nog een paar korrels zeezout. En dan... genieten van een hemels hapje.